lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Chmurka Laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyszło pyszne jestem ciekawa czy zamiast żelatyny nie mogła by dodać cukru żelującego jaki był by efekt ciekawe co?

Chmurka Laluni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chmurka Laluni

 

  • biszkopty 200 gram

 

 

  • cukier 6 łyżek

 

 

 

 

  • cukier z prawdziwą wanilią i kardamonem w torebce 1 opakowanie

 

  • czekolada miętowa 100 gram ( zetrzeć na wiórka i posypać na gorę śmietanki )

Sposób przygotowania:

Chmurka Laluni
Do szklanego naczynia ja mam akurat prostokątne na dno układam okrągłe biszkopty jeden obok drugiego. Teraz obieram jabłka wycinam gniazda nasienne i kroje je drobno w kostkę . Przekładam do garnka zasypuje cukrem i cynamonem i gotuje bez wody jabłka puszczają sok robią się miękkie wtedy dolewam 300 gram wody i mieszając chwile gotuje, potem ściągam z gazu . Teraz w garnuszek wsypuje żelatynę na litr wody zalewam ja 200 gram wody aby rozmieszać wiadomo stężeje napęcznieje wtedy podgrzewam do rozpuszczenia. Kiedy sie rozpuści dodaje ją do jabłek mieszam i przekładam na biszkopty. Następna partia biszkoptów okrągłych idzie na jabłka . Ubijam śmietankę dodaje cukier z prawdziwa wanilią i kardamonem i miksuje przekładam na biszkopty posypuje wiórkami czekoladowymi wstawiam do lodówki na 2 godzinki. Ciasto tężeje i nadaje się do jedzenia już.
Chmurka Laluni
Jabłka obieramy wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostke przekladamy do garnka posypujemy cukrem i cynamonem
Chmurka Laluni
Przesmażone jabłka przekładam do miski dodaje żelatyne rozpuszczoną i mieszam
Chmurka Laluni
Jabłka przekładam do szklanego pojemnika na biszkopty a potem kłade biszkopty na jabłka
Chmurka Laluni
Śmietankę ubijam z cukrem waniliowym i kardamonem pzrekładam na biszkopty i do lodówki na 2 godziny nie zapomnijcie posypać wiórkami czekoladowymi przed włożeniem do lodówki