Sposób przygotowania:
Chmurka Laluni
Do szklanego naczynia ja mam akurat prostokątne na dno układam okrągłe biszkopty jeden obok drugiego. Teraz obieram jabłka wycinam gniazda nasienne i kroje je drobno w kostkę . Przekładam do garnka zasypuje cukrem i cynamonem i gotuje bez wody jabłka puszczają sok robią się miękkie wtedy dolewam 300 gram wody i mieszając chwile gotuje, potem ściągam z gazu . Teraz w garnuszek wsypuje żelatynę na litr wody zalewam ja 200 gram wody aby rozmieszać wiadomo stężeje napęcznieje wtedy podgrzewam do rozpuszczenia. Kiedy sie rozpuści dodaje ją do jabłek mieszam i przekładam na biszkopty. Następna partia biszkoptów okrągłych idzie na jabłka . Ubijam śmietankę dodaje cukier z prawdziwa wanilią i kardamonem i miksuje przekładam na biszkopty posypuje wiórkami czekoladowymi wstawiam do lodówki na 2 godzinki. Ciasto tężeje i nadaje się do jedzenia już.