Sposób przygotowania:
Chrupiąca sałatka z sosem chili
Jajka umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Wstawić na kuchenkę i ugotować na twardo. Po ugotowaniu zlać wodę i odstawić do wystygnięcia. Boczek pokroić w plasterki i wysmażyć na suchej patelni. Pomidory umyć, osuszyć, wydrążyć pestki i pokroić w ćwiartki. Ogórka umyć, osuszyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w półkrążki. Ser żółty zetrzeć na tarce z grubymi otworami. Jogurt przełożyć do salaterki i rozetrzeć z majonezem i sosem chili. Przyprawić na ostro solą i pieprzem. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Sałatę oczyścić, opłukać i osuszyć. Do dużej salaterki porwać liście sałaty, dodać boczek, pomidory, ogórek, ser żółty i połowę jajek. Wszystko wymieszać z przygotowanym sosem. Gotową sałatkę udekorować pozostałymi jajkami. Pysznego :)