agnieszka32910

agnieszka32910

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Chrupiące kęsy kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nuggety lepsze i zdrowsze niż z KFC

Chrupiące kęsy kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiące kęsy kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące kęsy kurczaka
KURCZAK: Filety dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić w średnią kostkę. Do pokrojonych filetów dodać wszystkie przyprawy. Wymieszać i odstawić na około 30 minut. Kawałki panierować w bułce tartej. Wykonać podwójną panierkę. Następnie kurczaka układamy na blaszce. Aby było zdrowiej pieczemy bez użycia tłuszczu. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika 200 C i pieczemy przez około 15 minut. SOS: Czosnek rozgnieść. Dodać śmietanę majonez oraz pozostałe składniki wg uznania. Kęsy kurczaka podawać z sosem.
Chrupiące kęsy kurczaka
Filety na początku myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika kuchennego
Chrupiące kęsy kurczaka
Filety pokroić w kostkę, taką na jeden kęs
Chrupiące kęsy kurczaka
Przyprawione kawałki panierujemy dwa razy
Chrupiące kęsy kurczaka
Kurczaka pieczemy a nie smażymy więc jest zdrowo i dietetycznie