Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Chrupiące kulki z czerwonej fasoli.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do masy z fasoli można dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę, pokrojone suszone pomidory i uformować kotleciki.

Chrupiące kulki z czerwonej fasoli.

Składniki:

Chrupiące kulki z czerwonej fasoli.

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące kulki z czerwonej fasoli.
Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki, posiekany czosnek i chwilę podsmażyć. Fasolkę osączyć z zalewy, dodać posiekany ogórek, połączyć z pieczarkami, wbić jajko, zmiksować. Do masy wsypać 5 dag bułki tartej, posiekaną bazylię, utarty żółty ser i szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać. Formować okrągłe kuleczki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym.