bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Chrupiące pałki o wegierskim aromacie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Chrupiace pałki w płatkach i aromatycznej węgierskiej przyprawie.

Chrupiące pałki o wegierskim aromacie

Składniki:

Chrupiące pałki o wegierskim aromacie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące pałki o wegierskim aromacie
Pałki obgotowuje przez ok 15-20 minut. zeby uniknąc ze mieso po upieczeniu z wierzchu bedzie usmazone a w srodku surowe. Po wystygnięciu przekładam do miski gdzie przyprawiam sola pieprzem, papryka czerwoną i przyprawa do kurczaka. Zostawiam na min 2 h w lodówce. (można na cał noc). Nastepnie panieruje najpierw w jajku potem w mieszance bułki tartej i drobno pokruszonych płatkach z dodatkiem pieprzu i papryki słodkiej. Wkładam pałki na patelnie z rozgrzanym olejem. Smaże tak zeby były lekko zanuzone w oleju (mozna we frytkownicy). Pyszne chrupiace o lekko pikantym smaku..