Sposób przygotowania:
Chrupiące placuszki z gulaszem
Rozpoczynamy od nastawienia gulaszu. Mięso kroimy w kosteczkę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej . Smażymy kostki mięsa. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Podlewamy 2 szklankami wrzątku z rozrobioną kostką wołową . Dusimy ok 20 min. Dodajemy pokrojone w małą kosteczkę warzywa. Doprawiamy solą pieprzem , chilli, papryką i na końcu odrobina tymianku. Robimy zasmażkę . Rozpuszczamy masło dodajemy mąkę - mieszamy - dodajemy do gulaszu. zagotowujemy. Teraz czas na placuszki. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy mąkę , starty czosnek. Wbijamy jajka. Mieszamy , doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Smażymy placuszki.Serwowanie . Na jeden placuszek nakładamy gulasz przekładamy drugim placuszkiem. Jeszcze ra nakładamy mięso z gulaszu i ozdabiamy kwaśną śmietaną.