Sposób przygotowania:
Placki po węgiersku
Zaczynam odgulaszu. Umyte i osuszone mięso kroję na odpowiednie kawałki, obsmażam na smalcu ( można na oleju) dodaję plasterki czosnku i suszone warzywa, kiedy mięso puści sok i dodaję przyprawy i podlewam gorącą wodą. Gotuję do miękkości, na koniec zagęszczam skrobią wymieszaną z wodą.
W czasie gdy gulasz się gotuje przygotowuję placki ziemniaczane. Ziemniaki należy oczywiście obrać i umyć, następnie zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, za mnie zrobił to Thermomix , cebulę i czosnek także ścieramy lub drobniutko siekamy, dodaję jajka, przyprawy i kaszę manną , mieszam całość. Odstawiam na pół godziny, po tym czasie smażę cienkie placki.
Podaję w towarzystwie gulaszu, na wierzch nakładam łyżkę gęstej śmietany i polewam ketchupem.
W czasie gdy gulasz się gotuje przygotowuję placki ziemniaczane. Ziemniaki należy oczywiście obrać i umyć, następnie zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, za mnie zrobił to Thermomix , cebulę i czosnek także ścieramy lub drobniutko siekamy, dodaję jajka, przyprawy i kaszę manną , mieszam całość. Odstawiam na pół godziny, po tym czasie smażę cienkie placki.
Podaję w towarzystwie gulaszu, na wierzch nakładam łyżkę gęstej śmietany i polewam ketchupem.