Sposób przygotowania:
Sznycle z indyka
Filet z indyka kroimy na 9 porcji i lekko rozbijamy.Przyprawiamy je solą i pieprzem. Całe orzechy wrzucamy na patelnię i delikatnie je zrumieniamy bez dodatku oleju. Następnie usuwamy z nich skórkę przesypując je na ściereczkę i delikatnie pocierając. Siekamy je na drobno i mieszamy z bułką tartą. Zioła myjemy, wycieramy delikatnie ściereczką i siekamy na drobno. Jajka wbijamy na talerz i roztrzepujemy widelcem. Filet z indyka maczamy w jajku. Pierwsze 3 kawałki obtaczamy w bułce tartej i orzechach, 3 w ziołach a ostatnie 3 posypujemy płatkami migdałowymi. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Można je udekorować serem i papryką.