szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

sznycle z indyka w sosie chilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sznycle z indyka z ananasami i chilli

sznycle z indyka w sosie chilli

Składniki:

sznycle z indyka w sosie chilli

 

  • 8 sznycli z indyka
  • 1 puszka ananasów
  • 1 papryczka chilli
  • Pół pęczka kolendry
  • Sok z połowy limonki
  • 2/3 szklanki śmietany 18 procentowej
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól
  • Pieprz cytrynowy
  • Curry

 

 

Sposób przygotowania:

sznycle z indyka w sosie chilli
Kotlety z indyka umyć, osuszyć i lekko rozbić. Ananasa osączyć z zalewy, chilli oczyścić z nasion i pokroić na plasterki. Kolendrę opłukać, osuszyć i posiekać. W garnku rozgrzać oliwę i zrumienić na niej oliwę z każdej strony, oprószyć solą, pieprzem i curry, następnie wyjąć z garnka i odłożyć do ciepła. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojonego w kostkę ananasa, skropić sokiem z limonki i oprószyć curry. Wlać śmietanę i bulion. Gotować około 2 minuty, do utworzonego sosu włożyć mięso, oprószyć chilli i kolendrą. Podgrzać. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Tagi:

indyk