mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Chrupiący kotlet drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny kotlecik dzieci go uwielbiają

Chrupiący kotlet drobiowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chrupiący kotlet drobiowy

 

Sposób przygotowania:

Chrupiący kotlet drobiowy
Z fileta wycinamy kostki i błonki.Rozbijamy tłuczkiem do mięsa , najlepiej przez woreczek foliowy , Solimy i pieprzymy z obu stron kotlety.Następnie obtaczamy w mące , następnie w roztrzepanym jajku .Do miski z płatkami kukurydzianymi wkładamy mięso lekko naciskamy palcami tak by jak najwięcej płatków przywarło do mięsa. Olej rozgrzewamy na patelni , na rozgrzany tłuszcz wkładamy uformowanego kotleta , smażymy na rumiano z obu stron.
Chrupiący kotlet drobiowy
z filetów wycinamy kostki i błonki i rozbijamy mięso tłuczkiem
Chrupiący kotlet drobiowy
obtaczamy w mące a następnie w jajku i płatkach
Chrupiący kotlet drobiowy
smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano