Sposób przygotowania:
chrupiący kurczak czosnkowy
Kurczaka natrzeć solą. Na łyżce oliwy zeszklić cebulkę, dodać łyżkę miodu, smażyć minutę, dodać ocet, lekko odparować i wlać ketchup. Powstałym sosem pokryć dokładnie kurczaka i odstawić na min pół godziny.
Krakersy pokruszyć do miseczki, wymieszać z cebulką prażona. Czosnek utrzeć lub drobno poszatkować. Zmieszać z jajkiem. Maki wymieszać razem dodać proszek do pieczenia. Nagrzać patelnię, kurczaka wyjąć nie strącając całej marynaty, obtaczać w mące, jajku z czosnkiem i na końcu w krakersach. Smażyć na średnim gazie (czosnek spalony gorzknieje) do zezłocenia się.
Krakersy pokruszyć do miseczki, wymieszać z cebulką prażona. Czosnek utrzeć lub drobno poszatkować. Zmieszać z jajkiem. Maki wymieszać razem dodać proszek do pieczenia. Nagrzać patelnię, kurczaka wyjąć nie strącając całej marynaty, obtaczać w mące, jajku z czosnkiem i na końcu w krakersach. Smażyć na średnim gazie (czosnek spalony gorzknieje) do zezłocenia się.