misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Chrupiący obiad z pieca

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Mięso będzie bardziej aromatyczne ,gdy przed pieczeniem skropimy je octem balsamicznym.

Chrupiący obiad z pieca

Składniki:

Chrupiący obiad z pieca

 

Sposób przygotowania:

Chrupiący obiad z pieca
Szynkę umyć ,osuszyć, skórkę ponacinać na krzyż.Mięso natrzeć przyprawami i roztartym czosnkiem. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić na kawałki.Cebule pokroić na plasterki.
Smalec rozgrzać w brytfannie i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Dodać do niego włoszczyznę, wlać 2 szklanki wody, piec 30 min w temp 220*C.Potem zmniejszyć do 175*C, dodać cebulę. Piec jeszcze godzinę, włożyć znów pokrojone ziemniaki i jeszcze pół godziny piec ,az wszystko będzie miękkie.

Tagi:

mięso szynka