Sposób przygotowania:
Chrupiący obiad z pieca
Szynkę umyć ,osuszyć, skórkę ponacinać na krzyż.Mięso natrzeć przyprawami i roztartym czosnkiem. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić na kawałki.Cebule pokroić na plasterki.
Smalec rozgrzać w brytfannie i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Dodać do niego włoszczyznę, wlać 2 szklanki wody, piec 30 min w temp 220*C.Potem zmniejszyć do 175*C, dodać cebulę. Piec jeszcze godzinę, włożyć znów pokrojone ziemniaki i jeszcze pół godziny piec ,az wszystko będzie miękkie.
Smalec rozgrzać w brytfannie i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Dodać do niego włoszczyznę, wlać 2 szklanki wody, piec 30 min w temp 220*C.Potem zmniejszyć do 175*C, dodać cebulę. Piec jeszcze godzinę, włożyć znów pokrojone ziemniaki i jeszcze pół godziny piec ,az wszystko będzie miękkie.
eli_555
donia
Anula
msewka
yola
iwi69
Tak tak zgadzam sie z yola.:))))