Sposób przygotowania:
Chrust czekoladowy w kształcie wiatraków
Czekoladę rozpuścić i ostudzić. Miękkie masło, żółtko, rum , śmietanę, wymieszać i wymieszać z czekoladą. Obie mąki połączyć , dodać sól , proszek i cukier. Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto/konsystencja miękkiego ciasta pierogowego/. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 min.Schłodzone ciasto cienko rozwałkować. Pokroić za pomocą radełka w kwadraty/wielkość dowolna/. W każdym kwadracie naciąć rogii zwinąć je do środka tworząc wiatraczki. Rozgrzać olej .Wiatraczki smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron/ trochę na wyczucie bo nie bardzo widać kiedy są przyrumienione . Przełożyć na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Posypać drobnym cukrem lub po całkowitym przestudzeniu cukrem pudrem.