anusia2402

anusia2402

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

chrust orzechowo - migdałowo - drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

dla lubiących chrupać... chrup, chrup, chrup... inspirowane kuchnią maltańską

chrust orzechowo - migdałowo - drobiowy

Składniki:

chrust orzechowo - migdałowo - drobiowy

 

  • 2 piersi z kurczaka pokrojone w bardzo drobną kostkę
  • 3 łyżki oleju
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu sojowego chilli
  • 3 jajka
  • 1 cebula czerwona pokrojona w drobną kostkę
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz
  • 100g pokrojonych orzechów włoskich lub laskowych lub ziemnych
  • 100g płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka jasnego miodu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

chrust orzechowo - migdałowo - drobiowy
do miski włożyć piersi z kurczaka, dodać jajka, olej, mąkę, sosy sojowe, cebulkę, przyprawy i miód. wszystko dobrze wymieszać i zostawić w lodówce na noc. na drugi dzień dodać orzechy i migdały. wymieszać i smażyć na głębokim oleju ciasto uformowane w paski. podawać z sosem czosnkowym. smacznego!