Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso indyka smakuje wspaniale w towarzystwie chrzanu i żurawiny. Połączyłam te trzy składniki w pysznym gulaszu.

Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka

 

Sposób przygotowania:

Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka
Pierś z indyka kroimy w kostkę. Oprószamy ją solą, pieprzem i słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy indyka na rumiano z każdej strony. Indyka wyjmujemy na talerz. Następnie na patelnię wlewamy bulion, dodajemy chrzan. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do bulionu, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy mięso i całość dusimy pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodajemy żurawinę i dusimy jeszcze 15 minut co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Życzę smacznego :)
Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka
Zapraszam na pyszny obiad
Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka
Pierś z indyka kroimy w kostkę. Oprószamy ją solą
Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka
Pierś z indyka kroimy w kostkę. Oprószamy ją solą
Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy indyka na rumiano z każdej strony.