Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Chudy schab gotowany z włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybko i dietetycznie

Chudy schab gotowany z włoszczyzną

Składniki:

Chudy schab gotowany z włoszczyzną

 

Sposób przygotowania:

Chudy schab gotowany z włoszczyzną

Kotleciki ze schabu włóż do lekko osolonej wrzącej wody, dodaj listki laurowe, ziele angielskie i całe ząbki czosnku. Kiedy mięso będzie miękkie dodaj mrożoną włoszczyznę, gotuj całość jeszcze 10 minut. Wyjmij mięso z wody  i odcedź włoszczyznę na sitku, na talerzu na każdym kotleciku ułóż gotowaną włoszczyznę.


  210 kcal/1 porcję.


Dowiedz się więcej na temat zaleceń dietetycznych dla osób z cukrzycą.