Sposób przygotowania:
Ciasteczka kakowe z rumową masą
Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, włożyć masło i dokładnie posiekać. Dodać żółtka, olej, śmietanę, spirytus i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, foremką wycinać ciasteczka i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15minut. Masa Herbatniki bardzo dokładnie pokruszyć lub zmiksować blenderem. Mleko z masłem i cukrem zagotować, przestudzić. Do ciepłego wsypać mleko w proszku wymieszane z kakao, pokruszone herbatniki, spirytus, aromat i wszystko dokładnie wymieszać. Masą przekładać upieczone ciasteczka, łącząc po dwa razem. Po wierzchu ozdobnie polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i białym lukrem.