Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1418]

Ciasteczka krucho- drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasteczka do kawy, lub herbatki

Ciasteczka krucho- drożdżowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka krucho- drożdżowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka krucho- drożdżowe
Drożdże kruszymy do miski, dodajemy śmietanę i mąkę, dokładnie mieszamy. Rozczyn odstawić w cieple do wyrośnięcia. Mąkę siekamy z margaryną , smalcem i szczyptą soli. Dodajemy wyrośnięte drożdże i rozmieszane jajka. Zagnieść ciasto, rozwałkować na placki. Na placek nałożyć łyżeczkę marmolady, nakryć drugim plackiem. Za pomocą foremki, wycinać choinki, układać na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez około 30 minut. Upieczone i ostudzone ciasteczka, posypać cukrem pudrem.
Ciasteczka krucho- drożdżowe
Z podanych składników zostało przygotowane ciasto
Ciasteczka krucho- drożdżowe
Z ciasta zostały za pomocą foremki wycięte choinki
Ciasteczka krucho- drożdżowe
Wycięte z nadzieniem ciasteczka zostały ułożone na blasze
Ciasteczka krucho- drożdżowe
W nagrzanym piekarniku zostały upieczone ciasteczka