Sposób przygotowania:
Ciasteczka z marcepanemMąki wymieszać z cukrem i migdałami, dodać pokrojone masło i żółtka. Szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować w kulę i włożyć w woreczku na 1 godzinę do lodówki.
Masę marcepanowa zagnieść z cukrem pudrem na jednolitą masę. Rozwałkować między dwoma kawałkami folii na grubość 2 mm i wykroić takie wzorki jakie będą wykrawane z ciasta.
Ciasto rozwałkować cienko między dwoma kawałkami folii i wykroić ciasteczka takie jakie mamy wykrojone z marcepanu. Ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 8 - 9 minut, po tym czasie wyjąć ciasteczka i ponakładać na nie marcepan i dopiec je do końca uważając aby się za bardzo nie zrumieniły.
Po wystudzeniu popisać ciasteczka polewą czekoladową.
SMACZNEGO!
luna
Anula