Sposób przygotowania:
Ciastka na choinkę
Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia i odrobina soli i wsypałam do misy. Margarynę posiekałam i dodałam do mąki Dodałam cukier i cukier waniliowy . Dodałam jaja i żółtko i śmietanę. Na końcu dodałam cynamon i kakao . Zagniotłam ciasto i podzieliłam je na części , zawinęłam w folie spożywczą i do lodówki wstawiłam na 2 godziny . Po 2 godzinach rozwałkowałam ciasto i wycinałam choinki , słomka można robić dziurki jeśli chcemy je powiesićPiekłam przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, ostudziłam i polałam lukrem , przyozdobiłam chrupkami w czekoladzie .Lukier: Mielimy cukier na cukier puder. Wsypujemy do miseczki . Cytrynę wałkujemy aby była miękka i przecinamy na połowę . Wyciskamy sok do miseczki i mieszamy , powstaje lukier cytrynowy .