Sposób przygotowania:
Piernikowe ciastka na choinkę
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier puder, cynamon, sodę oraz przyprawę korzenną. Następnie dodajemy masło i siekamy nożem. Robimy dołeczek, wbijamy jajko, wlewamy miód. Dokładnie zagniatamy ciasto. Przygotowane ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy. W cieście wykrawamy różnorodne kształty. Można to zrobić przy pomocy foremek lub ostrego noża (wtedy kształty zależą od naszej fantazji). Ciasteczka pieczemy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, przez ok. 10 minut w temp. 180 stopni. Margarynę ucieramy razem z cukrem pudrem na puszystą masę. Masę dzielmy na kilka porcji, do każdej dodajemy po kilka kropli różnych barwników. Czekolady rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Gotowymi masami oraz czekoladą smarujemy upieczone ciasteczka. Dodatkowo dekorujemy je wiórkami, kolorową posypką oraz owocami kandyzowanymi. Odstawiamy na chwilę w chłodne miejsce.