czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ciastka z kremem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

A na deser mamy dziś pięknie dekorowane pyszne ciasto przekładane masą budyniową i oblane polewą czekoladową.

Ciastka z kremem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka z kremem

 

 

  • KREM I:
  • 2 budynie śmietankowe,
  • 1/2l mleka,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 1/2 kost. masła.

 

  • KREM II:
  • kost. masła,
  • 20 dag chałwy.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z kremem
Mój mąż i nasz trzyletni synek uwielbiają moje kulinarne eksperymenty.



Wykonanie:

1. Ze składników zagnieść ciasto, upiec 3 placki na blasze o wym. 24x28cm. Ostudzić. 2. Mleko z cukrami zagotować, dodać masło oraz rozrobione budynie. Ostudzić. Ciepły budyń wyłożyć na jeden zimny placek, przykryć drugim. 3. Masło utrzeć z chałwą. Masę wyłożyć na ciasto, przykryć 3 blatem. Polać polewą czekoladową. Schłodzić, pokroić na porcje.




Ciastka z kremem
Etap 1
Ciastka z kremem
Etap 2
Ciastka z kremem
Etap 3