KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Ciastko bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto pachnące bananami. Mikser nie będzie potrzebny !

Ciastko bananowe

Składniki:

Ciastko bananowe

 

Sposób przygotowania:

Ciastko bananowe
Jajko umyć i sparzyć. Banany obrać ze skórki, rozdrobnić na mniejsze kawałki i tłuc tłuczkiem do ziemniaków. Masło roztopić. Do potłuczonych bananów dodać roztopione masło. Dodać cukier, wbić jajko i wymieszać. Wsypać sodę i sól, mieszać. Na koniec dodać mąkę i wymieszać, aż ciasto zrobi się jednolite. Masę na ciasto wlać do przygotowanej wcześniej keksówki. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni. Piec przez 25 - 30 minut.

Tagi:

jajko tarta jajka