Sposób przygotowania:
Ciasto Adam i Ewa
Margarynę roztopić i ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli dodając cukier. Następnie dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Wymieszać drewnianą łyżką. Wlać ostudzoną margarynę. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 25-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Szklankę soku odlać do kubeczka a resztę przelać do garnka , zagotować. W kubeczku wymieszać budynie i przelać do gotującego się soku. Energicznie wymieszać. Masę przelać na biszkopt. Wyrównać. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić i ostudzić. Śmietanę ubić na puch dodać cukier puder a następnie wlać żelatynę. Wymieszać i przelać na masę budyniową. Dokładnie rozprowadzić. Na wierzch ułożyć herbatniki. Polać polewą czekoladową.