mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Ciasto adwentowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i aromatyczne ciasto adwentowe

Ciasto adwentowe

Składniki:

Ciasto adwentowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto adwentowe
Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Jajka rozdzielić. Żółtka utrzeć z masłem, cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną na gładką masę. Dodać mąkę i mleko. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Cukier wanilinowy, kardamon, imbir i gałkę muszkatołową wymieszać z masą z żółtkami, ostrożnie dodać pianę z białek. Formę do pieczenia nasmarować masłem i posypać bułką tartą. Formę wypełnić masą. Piec przez 1godzinę. Na 15minut przed końcem pieczenia rozpuścić czekoladę. Utrzeć ją z masłem. Ciasto wyjąć, pozostawić do ostygnięcia i polać polewą czekoladową.