TheKajtex

TheKajtex

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 53]

Ciasto amerykańskie wg TheKajtex

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny deser z orzechami i jabłkami

Ciasto amerykańskie wg TheKajtex Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto amerykańskie wg TheKajtex

 

Sposób przygotowania:

Ciasto amerykańskie wg TheKajtex
W garnku ucieramy jajka z cukrem. Następnie po kolei dodajemy pozostałe składniki: mleko, olej, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cynamon. Kakaa lub cynamonu możemy dodać mniej lub więcej w zależności od naszego uznania. Wszystko miksujemy na gładką konsystencję. Do niej wrzucamy garść bądź więcej orzechów włoskich zmielonych bądź nie (to również zależy od naszego gustu kulinarnego) oraz jabłka wcześniej obrane i pokrojone na małe części. Całość delikatnie mieszamy łyżką i wylewamy na posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą blachę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok.30-35 minut w 200 stopniach. Po wyjęciu ciasta należy poczekać tylko aż wystygnie i już można się nim delektować.
Ciasto amerykańskie wg TheKajtex
Wszystkie składniki miksujemy, aż do momentu uzyskania jednolitej masy
Ciasto amerykańskie wg TheKajtex
Do ciasta wrzucamy orzechy i pokrojone jabłka i całość delikatnie mieszamy
Ciasto amerykańskie wg TheKajtex
Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w 200 stopniach przez ok. 30 minut
Ciasto amerykańskie wg TheKajtex
Po wyjęciu z piekarnika należy ciasto ostudzić i już można je zjeść