Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowe wg bietki
Biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka, na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Dać do formy o wymiarach 23x38 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w temp. 180 stopni. Ciasto kokosowe: białka ubić, stopniowo dodawać cukier, potem kokos i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać in wyłożyć do formy o wymiarach 23x38 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Krem: ananasy odlać, jeśli nie ma szklanki soku to dodać wody i zagotować z cukrem. Budyń i mąkę rozrobić w odrobinie soku i wlać na kipiący sok, zagotować i wystudzić. Margarynę utrzeć z żółtkami i dodać zimny budyń. Ananasy pokroić w drobną kostkę i dodać do kremu. Przekładać: biszkopt + krem z ananasami + ciasto kokosowe. Polać polewą.
zozolek
kurka79
MagdaMM
marietta
bietka