Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowo-kokosowe 2
Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier ubijać jeszcze chwilę po czym dodać żółtka ,połączyć z mąka wymieszaną z proszkiem do pieczenia wodą i łyżką octu wyleć na wyłożoną pergaminem blaszkę o wymiarach 36/24cm i piec 25 minut w temp 180*
Masa ananasowa: Mleko przelać do rondelka i zagotować z cukrem waniliowym . Żółtka utrzeć z cukrem na puch i dodawać powoli do gotującego się mleka cały czas energicznie mieszając.Wstawić z rondelkiem do naczynia z gorącą wodą i ubijać cały czas na parze aż masa zgęstnieje.Przestudzić aż będzie zimne do masy dodawać po kawałku margaryny i miksować aż powstanie krem na koniec dodać pokrojone osączone z zalewy ananasy.
Kokosanka: Białka ubijamy na sztywno wsypujemy cukier miksujemy aż się rozpuści potem wsypujemy wiórka i bułkę tartą przekładamy na wyłożoną taką samą blaszką jak piekliśmy biszkopt i pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180*
Przełożenie; Masę ananasową rozsmarowujemy na biszkopcie i przykrywamy ciastem kokosowym.
Masa ananasowa: Mleko przelać do rondelka i zagotować z cukrem waniliowym . Żółtka utrzeć z cukrem na puch i dodawać powoli do gotującego się mleka cały czas energicznie mieszając.Wstawić z rondelkiem do naczynia z gorącą wodą i ubijać cały czas na parze aż masa zgęstnieje.Przestudzić aż będzie zimne do masy dodawać po kawałku margaryny i miksować aż powstanie krem na koniec dodać pokrojone osączone z zalewy ananasy.
Kokosanka: Białka ubijamy na sztywno wsypujemy cukier miksujemy aż się rozpuści potem wsypujemy wiórka i bułkę tartą przekładamy na wyłożoną taką samą blaszką jak piekliśmy biszkopt i pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180*
Przełożenie; Masę ananasową rozsmarowujemy na biszkopcie i przykrywamy ciastem kokosowym.
edytaha
MagdaMM
2milutka
ami91