Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Ciasto bananowo- truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne ciasto z owocami, które przygotowuje się w kilka minut. Pieczenie trwa troszkę dłużej, ale warto zaczekać :)

Ciasto bananowo- truskawkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto bananowo- truskawkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bananowo- truskawkowe
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Mleko zagotowujemy w rondelku, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy sodę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Banany obieramy i ugniatamy je widelcem. Najlepiej wybrać te mocno dojrzałe. Truskawki kroimy w plasterki. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę dodając po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę, banany i mleko. Dokładnie miksujemy i przekładamy masę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy plasterki truskawek. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut.
Ciasto bananowo- truskawkowe
Margarynę ucieramy na puszystą masę z cukrem.
Ciasto bananowo- truskawkowe
Następnie dodajemy jajka, mąkę, banany i mleko.
Ciasto bananowo- truskawkowe
Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki truskawki.