Sposób przygotowania:
Ciasto bez jajek
Miażdżymy goździki i ziele angielskie. Mieszamy ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodkę, kakao i cynamon i zmiażdżone przyprawy. Robimy wgłębienie dodajemy olej, ocet i wodę. Wszystko razem mieszamy dużą łyżką. Blaszkę smarujemy tłuszczem albo wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy ok 45 - 50 minut. Zagotowujemy 1 szklankę mleka, dodajemy wiórki kokosowe i chwilę gotujemy. Dodajemy rozrobiony w 1/2 szklance mleka budyń i cukier. Gotujemy i studzimy. Ucieramy albo miksujemy z masłem albo margaryną. Wystudzony placek kroimy na połowy. Spód smarujemy kwaśnym dżemem i wykładamy krem. Przykrywamy drugą połową i polewamy polewą.