Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z kremem
Jajka wybijamy i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno i kolejno dodajemy żółtka i cukier .Na koniec dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasta przekroimy je na połowy. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy cukier i pozostałe składniki. Przekładamydo takiej samej jak poprzednie ciasto blaszki i pieczemy ok 30 min. w 180 stopniach. Przygotować krem. Odlewamy część mleka i rozprowadzamy w nim oba cukry, budyń i mąkę, dodajemy też żółtka i mieszamy. Pozostałe mleko gotujemy i wlewamy przygotowaną masę. Gotujemy budyń i studzimy.Dobrze schłodzony iksujemy albo ucieramy z masłem czy margaryną. Spodnią część biszkoptu lekko nasączamy ponczem i smarujemy dżemem albo powidłami. Kładziemy ciasto makowe i wykładamy masę budyniową. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu i lekko nasączamy. Polewamy polewą czekoladową. Blaszka 24/38 cm.