Sposób przygotowania:
Ciasto borówkowo - brzoskwiniowe
Kasię o temperaturze pokojowej utrzeć, dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ucierać.Dodawać w trakcie ucierania po jednym jajku.Gdy margaryna połączy się z jajkami dodać wino oraz mąkę i proszek do pieczenia i kakao.Dokładnie wymieszać składniki na ciasto.Masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Piec 30 minut w 170 stopniach.Ciasto wystudzić i przekroić na dwa placki.Zimną śmietanę ubić z wymieszanymi ze śmietan fixami i cukrami waniliowymi.Ubijać aż śmietana nabierze gęstej konsystencji.Dodać serek mascarpone i na wolnych obrotach wszystko dokładnie połączyć.Na jeden placek wyłożyć 3/4 masy, na niej ułożyć borówki.Położyć drugi placek i położyć resztę masy.Górę i dół ciasta udekorować borówkami i pokrojoną w półplasterki brzoskwinią.
misia14
pychotka....
kasik12
evita0007
Dorota0309
marietta