Sposób przygotowania:
Ciasto brzoskwiniowe z delicjami.
Białka ubijamy z cukrem na sztywno.Następnie delikatnie dodajemy żółtka i bakalie oraz mąkę zmieszaną z proszkiem i kakaem.Pieczemy w tem ok.180 stopni przez 40 min.Ciasto sprawdzamy drewnianym patyczkiem.Jeśli jest suchy to znaczy że jest upieczone.Brzoskwinie kroimy w paseczki.Sok z cukrem gotujemy a budynie rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody i dodajemy do nich żółtka i dobrze mieszamy.Wlewamy do gotującego się soku i mieszamy do zgęstnienia.Studzimy.Masło ucieramy na puch i dodajemy zimną masę.Galaretki rozpuszczamy wedle przepisu na opakowaniu.Na ciasto wykładamy połowę kremu,na to wykładamy delicje czekoladą na dół.Wykładamy resztę kremu.Na nim układamy brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką.