Sposób przygotowania:
Ciasto Cappuccino marli75
Ciasto:
budyń wsypać do szklanki i uzupełnić mąką pszenną, dodać proszek do pieczenia i kakao,wymieszać.Jajka ubić z cukrem dodać sypkie składniki i wymieszać.Ciasto wylać na posmarowaną blachę(36x24cm),piec ok.30 minut w 180 stopniach C.
Placek kokosowy:
białka ubić z cukrem na sztywno,dodać kokos.Upiec na papierze w foremce o takich samych wymiarach jak ciasto. piec do lekkiego zrumienienia,z gorącego placka zerwać papier.
Krem budyniowy:
ugotować budynie na mleku z cukrem,wystudzić.
Rozetrzeć masło i dodawać po łyżce budyń,na koniec dodać kawę rozpuszczoną w wodzie,po wymieszaniu po trochu dolewamy spirytus.
Biszkopt przekrawamy na dwa placki i układamy
1) ciasto biszkoptowe
2) połowa kremu
3) placek kokosowy
4) reszta kremu
5) ciasto biszkoptowe
6) polewa czekoladowa
7) kokos
budyń wsypać do szklanki i uzupełnić mąką pszenną, dodać proszek do pieczenia i kakao,wymieszać.Jajka ubić z cukrem dodać sypkie składniki i wymieszać.Ciasto wylać na posmarowaną blachę(36x24cm),piec ok.30 minut w 180 stopniach C.
Placek kokosowy:
białka ubić z cukrem na sztywno,dodać kokos.Upiec na papierze w foremce o takich samych wymiarach jak ciasto. piec do lekkiego zrumienienia,z gorącego placka zerwać papier.
Krem budyniowy:
ugotować budynie na mleku z cukrem,wystudzić.
Rozetrzeć masło i dodawać po łyżce budyń,na koniec dodać kawę rozpuszczoną w wodzie,po wymieszaniu po trochu dolewamy spirytus.
Biszkopt przekrawamy na dwa placki i układamy
1) ciasto biszkoptowe
2) połowa kremu
3) placek kokosowy
4) reszta kremu
5) ciasto biszkoptowe
6) polewa czekoladowa
7) kokos