gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 972]

ciasto capuccino

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczny biszkotp nasączony kawą przełożony masą śmietanową z dodatkiem słodkich biszkoptów. Bardzo polecam.

ciasto capuccino

Składniki:

ciasto capuccino

 

  • Biszkopt;
  • 6 jajek,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 1 szklanka mąki przennej,
  • Masa;
  • 2 łyżki żelatyny,
  • śmietana 30 % 200ml,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 2 żółtka,
  • 2 serki homogenizowane małe,
  • cukier waniliowy,
  • garść migdałów,
  • Poza tym;
  • 0,5 szklanki capuccino,
  • 0,5 szklanki wody z łyzka cukru,
  • 20 biszkoptów,
  • czekolada

Sposób przygotowania:

ciasto capuccino
biszkopt; Żółtka oddzielamy od białek. Białka upijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając dodajemy pianę. Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach, przekrawamy na pół. Masa; żelatyę rozpuszczamy w gorącej wodzie ostudzamy .Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. żółtka ucieramy z serkami dodając śmietanę. Dodajemy migdały i żelatynę, dokładnie mieszamy. Biszkopt nasączamy capucino, przekładamy połową masy, następnie nasączone biszkopty w wodzie z cukrem, na to masa i biszkopt, polewamy rozpuszczoną czekoladą. smacznego.