Sposób przygotowania:
Ciasto chmurka
CIASTO:
Żółtka utrzeć zcukrem.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mak, skórkę pomarańczową i cytrynową, cynamon a następnie wymieszać.
Białka ubić na sztywno i połączyć z ciastem.
Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stop.C.
KREM:
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Wystudzone ciasto posmarować konfiturą, nałożyć bitą śmietanę i posypać wiórkami czekoladowymi.
Żółtka utrzeć zcukrem.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mak, skórkę pomarańczową i cytrynową, cynamon a następnie wymieszać.
Białka ubić na sztywno i połączyć z ciastem.
Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stop.C.
KREM:
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Wystudzone ciasto posmarować konfiturą, nałożyć bitą śmietanę i posypać wiórkami czekoladowymi.