Sposób przygotowania:
Ciasto cukiniowo - papierówkowe z czekoladą1.

Do miski włożyć pokrojone masło, wsypać cukry, wbić całe jajko, wlać olej i dodać szczyptę soli, wszystko zmiksować.
2.

Do zmiksowanej masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować.
3.

Następnie dosypać kawę i kakao, cały czas miksować.
4.

Gorzką i mleczną czekoladę pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać łopatką.
5.

Cukinię zetrzeć na grubych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku i dodać do masy. Ponownie wymieszać łopatką.
6.

Ciasto przełożyć na małą blaszkę ( 24 x 24 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Papierówki obrać i pokroić w dużą kostkę, położyć na cieście.
7.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 45 minut.
8.

Wystudzić na kratce. Smacznego !