Sposób przygotowania:
Ciasto cukiniowo - papierówkowe z czekoladą1.
Do miski włożyć pokrojone masło, wsypać cukry, wbić całe jajko, wlać olej i dodać szczyptę soli, wszystko zmiksować.
2.
Do zmiksowanej masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować.
3.
Następnie dosypać kawę i kakao, cały czas miksować.
4.
Gorzką i mleczną czekoladę pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać łopatką.
5.
Cukinię zetrzeć na grubych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku i dodać do masy. Ponownie wymieszać łopatką.
6.
Ciasto przełożyć na małą blaszkę ( 24 x 24 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Papierówki obrać i pokroić w dużą kostkę, położyć na cieście.
7.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 45 minut.
8.
Wystudzić na kratce. Smacznego !