Sposób przygotowania:
Ciasto cycki murzynki 3
Ciasto; z podanych składników upiec biszkopt. Masa makowa: Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać resztę składników i wymieszać drewnianą łyżką. Wylać na natłuszczoną blaszkę i piec około 25 minut. Masa: Budyń, mąkę, żółtka rozmieszać w szklance mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, gdy mleko będzie się gotowało dolać wcześniej wymieszane składniki i ugotować jak budyń. Po ostygnięciu ucierać z margaryną.. Polewa:Wszystkie składniki rozpuścić i wystudzić. Można dodać kilka kropel alkoholu by polewa była lśniąca. Przygotowane ciasta należy układać następująco. Biszkopt, krem, mak, krem. Na krem układamy obok siebie biszkopty, które olewamy polewą. Na środku każdego biszkoptu układamy żurawinę lub rodzynkę. SMACZNEGO.