Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po 1 żółtku i miksować na wolnych obrotach miksera. Następnie łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. MASA I: Budynie rozpuścić w pół szklanki wody i dodać cukier (4 łyżeczki). Pozostałą wodę gotujemy, gdy zacznie się gotować dodajemy masę budyniową. Gdy zgęstnieje dodajemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia. Pozostawić do ostudzenia. W osobnej misce zmiksować margarynę z cukrem (pół szklanki). Dodać po łyżce budyniu. Masę przełożyć na biszkopta i odłożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Herbatniki maczać w rozpuszczonej wodzie z sokiem i układać jeden obok drugiego na masie. Przygotować drugą galaretkę w szklance wody. Odstawić do stężenia. Śmietanę ubić, dodać fixy i cukier a na koniec tężejącą już galaretkę. Wyłożyć na herbatniki. Przygotować polewę: margarynę, cukier, kakao i mleko wymieszać w garnuszku na palniku aż się zmiesza wszystko. Jeszcze zimną polewę polać po placku. Polecam