Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe z galaretką
Jajka sparzać w celu usunięcia drobnoustrojów chorobotwórczych, następnie jaja ubić ze szklanką cukru na gęstą, puszystą i delikatną masę. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlewać powoli letnią margarynę, dodać sok i skórkę z cytryny. Wymieszać delikatnie i wyłożyć ciasto foremki natłuszczonej. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45- 50 minut w temp. około180 st. C. Galaretkę wykonać według przepisu podanego na opakowaniu i pozostawić do ostygnięcia. Truskawki umyć dokładnie, osuszyć, małe pozostawić w całości, duże pokroić w cząstki. Na ostudzone ciasto wyłożyć truskawki. Zalać ciasto i truskawki ostudzoną galaretką. Włożyć do lodówki do zastygnięcia galaretki, na około godzinę czasu.