Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowiec
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawaj cukier a następnie dodaj po żółtku i ucieraj dalej. Na końcu dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj. Przełóż do dużej blaszki i piecz ok.30 min.
Wyciśnij sok z 3 cytryn i uzupełnij wodą tak żeby był 1 litr. Odlej 1 szklankę wody z sokiem cytrynowym rozrób w niej budynie ,pozostałą część zagotuj z 1 szklanką cukru ,dodaj rozrobiony budyń w wodzie i ugotuj budyń.
Do gorącego budyniu wsyp suchą galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszaj. Dodaj masło i żółtka i dobrze wymieszaj. Ciepłą masę wylej na biszkopt. Galaretkę cytrynową rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody i odstaw do stężenia. Śmietanę ubij , dodaj tężejącą galaretkę.Masę wyłóż na budyń.
Na masie budyniowej poukładaj biszkopty maczane w ponczu.Wierzch udekoruj roztopioną czekoladą w kąpieli wodnej.
Wyciśnij sok z 3 cytryn i uzupełnij wodą tak żeby był 1 litr. Odlej 1 szklankę wody z sokiem cytrynowym rozrób w niej budynie ,pozostałą część zagotuj z 1 szklanką cukru ,dodaj rozrobiony budyń w wodzie i ugotuj budyń.
Do gorącego budyniu wsyp suchą galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszaj. Dodaj masło i żółtka i dobrze wymieszaj. Ciepłą masę wylej na biszkopt. Galaretkę cytrynową rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody i odstaw do stężenia. Śmietanę ubij , dodaj tężejącą galaretkę.Masę wyłóż na budyń.
Na masie budyniowej poukładaj biszkopty maczane w ponczu.Wierzch udekoruj roztopioną czekoladą w kąpieli wodnej.