Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe szaleństwo
1.Utrzeć masło, cukier i esencję waniliową na jednolitą, puszystą masę. Ciągle mieszając, stopniowo dodawać jajka. 2.Nagrzać piekarnik do 180°C. Kwadratową blachę o boku 20 cm natłuścić masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. 3.W osobnej misce wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Stopniowo do-dawać do masy suchą mieszankę i mleko, cały czas ucierać. 4.Wylać powstałe ciasto na przygotowaną blachę. Piec 40 min w temperaturze 180°C. Zostawić na 20 min do wystudzenia. 5.Przygotować polewę: nad garnkiem z gotującą się wodą ustawić mniejszy gar-nek, wrzucić do niego czekoladę, 3 łyżki masła i śmietanę. Mieszać, aż wszystko się rozpuści, odstawić na 10 min. 6.Ciasto przekroić w poprzek na dwie warstwy. Spodnią warstwę posmarować 1/3 polewy, przykryć drugą warstwą ciasta. Całość posmarować resztą polewy. Smacznego!