Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z kremem orzechowym
CIASTO: Do miski wrzucamy margarynę, cukier, sól, cukier waniliowy i ucieramy kulką, tak aby margaryna lekko wybiła. Kakao rozpuszczamy w gorącej. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do margaryny na przemian dodajemy troszkę mąki troszkę kakao nieustanie mieszając, aby cała masa dobrze się wymieszała. Na koniec dodajemy kefir. Pieczemy w temperaturze 180°C po ok 30 minut. Tego przepisu używam do pieczenia 3 ciast, które następnie będą przekładane, także całość masy dzielę na 3 porcję i piekę 3 placki oddzielnie. KREM: Margarynę wraz z mlekiem przelewamy do rondelka i energicznie mieszamy na wolnym ogniu. Gdy zacznie się gotować zdejmujemy z ognia i wsypujemy posiekane orzechy włoski i wiórki kokosowe. Dobry krem na polanie ciasta. CIASTO CZEKOLADOWE: Każdy placek smarujemy odrobiną dżemu, na to nanosimy krem orzechowy i składamy. Ostatnią warstwę smarujemy tylko kremem orzechowym, zaś boki ciasta dżemem. Smacznego.