iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Ciasto czekoladowo-adwokatowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto robi się bardzo szybko i smakuje wybornie, warunkiem sukcesu jest użycie produktów w jednej temperaturze.

Ciasto czekoladowo-adwokatowe

Składniki:

Ciasto czekoladowo-adwokatowe

 

dodatkowo:

  • 10 dag czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowo-adwokatowe
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na gładki krem do puszystego kremu dodajemy po jednym całym jajku i ucieramy na małych obrotach robota. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i porcjami ucierając dodajemy do masy na koniec wlewamy alkohol i po wymieszaniu ciasto dzielimy na pół.

Formę do wypieku keksa smarujemy tłuszczem i dokładnie wysypujemy bułka tartę, następnie wykładamy jedna część ciasta do drugiej części dodajemy kakao i mleko po wymieszaniu wykładamy na ciasto jasne i po wygładzeniu pieczemy około 50 minut do suchego patyczka w temp. 180 st.

Upieczone i wystudzone ciasto delikatnie wyjmujemy z formy po wierzchu polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą.