czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Ciasto drożdżowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tradycyjne ciasto drożdżowe na śniadanie lub deser ze szklanką mleka.

Ciasto drożdżowe

Składniki:

Ciasto drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto drożdżowe
Drożdże rozrobić z małą ilością ciepłego mleka i mąki, odstawić aby wyrosły.Do całości mąki wlać stopioną margarynę i jaja ubite z cukrem dodać wyrośnięty rozczyn, resztę mleka i wszystko razem wyrobić.Wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na wierzch wyłożyć jagody i posypać kruszonką. Wszystkie składniki kruszonki wymieszać.Piec ok 45 min. w rozgrzanym do 180*C piekarniku.