Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe
Z mleka, drożdży i łyżki cukru przygotowujemy rozczyn drożdżowy i odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy do miski, żółtka jaj ucieramy z cukrem. Do mąki dodajemy masę żółtkową i rozczyn drożdżowy. Wyrabiamy ciasto, gdy zacznie odchodzić od rąk dodajemy rozpuszczoną margarynę. Po wyrobieniu ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. W miarę potrzeby możemy podczas wyrabiania dodać więcej mąki. Ponownie je wyrabiamy po wyrośnięciu i jeszcze raz odstawiamy, żeby wyrosło. Gdy podwoi swoją objętość przekładamy je do blaszki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotowujemy kruszonkę łącząc ze sobą 15 dag mąki, 12 dag cukru i 12,5 dag masła roślinnego. Kruszoną posypujemy ciasto. Pieczemy je przez ok. 50 minut w temp. 160 stopni.