lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Ciasto drożdżowe -chłodzone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto, które aby ładnie wyrosło musi być schłodzone.

Ciasto drożdżowe -chłodzone

Składniki:

Ciasto drożdżowe -chłodzone

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto drożdżowe -chłodzone
Margaryne rozpuścić i ostudzić.Drożdże wrzucić do śmietany i wymieszać.Mleko, jaja, cukier wymieszać, dodać drożdże rozpuszczone w śmietanie, mąkę-wyrabiać ciasto, pod koniec dodać ostudzoną margarynę.Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w chłodne miejsce, a najlepiej do lodówki na ok. 2 godziny.Gdy ciasto podwoi swą objętość wyłożyć na formę.Można posmarować ciasto dżemem i posypać kruszonką.Piec w 170 stopniach ok 45-50min.

Z podanego przepisu wychodzi duza blaszka ciasta i keksowka