Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe w moim wydaniu
Sparzyć jajko kurze wrzątkiem. Mąkę przesiać na sicie. Mleko podgrzać do uzyskania letniej temperatury. Drożdże przełożyć do rondelka i rozetrzeć je z 3 łyżkami cukru, dodać ciepłe mleko oraz około 3 łyżki mąki, wszystko dokładnie wymieszać, przykryć ściereczką lnianą i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pozbawionym przeciągów. Do wyrośniętego rozczynu, dosypać resztę mąki, dodać sparzone jajko, masło, szczyptę soli, wodę, cukier i zagnieść ciasto, ciasto powinno mieć gładką i jednolitą konsystencję i powinno odchodzić od rąk. Ponownie ciasto pozostawić do wyrośnięcia, gdy podwoi swoją objętość należy je zagnieść i rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką pszenną. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Na wierzch ciasta wysypać wiórki kokosowe. Gotowe ciasto wstawić do piekarnika na około 50-60 min. w 180-190 stopniach C.