Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z malinami i rabarbarem
Pokruszyć drożdże. Wymieszać z cukrem, lekko podgrzanym mlekiem i 2-3 łyżkami mąki. Całość dokłądnie rozrobić i przykryć ściereczką. Pozostałość mąki wsypać do miski. Dodać jajko, sól, margarynę i wyrobiony wcześniej zaczyn z drożdży. Wyrabiać ciasto, aż będzie odchodzić od ręki. Przykryć ściereczką i odstawić aż podwoi objętość. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną brytfannę. Posypać po nim pozbawiony skórki i pokrojony rabarbar i umyte maliny. KRUSZONKA: Do miski włożyć wszystkie składniki i wymieszać. Wyrobić kruszonkę. Posypać po owocach. Wstawić do piekarnika w 180 st. i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.