gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 848]

Ciasto drożdżowe z malinami i rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobre ciasto, polecam w 100 % jest kolorowe, smaczne i smakuje dzieciom. Polecam zrobić. Nie pożałujecie

Ciasto drożdżowe z malinami i rabarbarem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto drożdżowe z malinami i rabarbarem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto drożdżowe z malinami i rabarbarem
Pokruszyć drożdże. Wymieszać z cukrem, lekko podgrzanym mlekiem i 2-3 łyżkami mąki. Całość dokłądnie rozrobić i przykryć ściereczką. Pozostałość mąki wsypać do miski. Dodać jajko, sól, margarynę i wyrobiony wcześniej zaczyn z drożdży. Wyrabiać ciasto, aż będzie odchodzić od ręki. Przykryć ściereczką i odstawić aż podwoi objętość. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną brytfannę. Posypać po nim pozbawiony skórki i pokrojony rabarbar i umyte maliny. KRUSZONKA: Do miski włożyć wszystkie składniki i wymieszać. Wyrobić kruszonkę. Posypać po owocach. Wstawić do piekarnika w 180 st. i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Ciasto drożdżowe z malinami i rabarbarem
Na sam początek zrobić ciasto drożdżowe.
Ciasto drożdżowe z malinami i rabarbarem
Rabarbar pozbawić skórek i pokroić. Maliny umyć.
Ciasto drożdżowe z malinami i rabarbarem
Ciasto drożdżowe wyłożyć na wysmarowaną brytfannę
Ciasto drożdżowe z malinami i rabarbarem
Wrzucić na ciasto rabarbar, maliny i posypać kruszonką.