Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z masą serową
Robimy zaczyn z drożdży: do ciepłego mleka dodajemy łyżkę cukru i drożdże, mieszamy. Następnie wlewamy zaczyn do mąki. Wyrabiamy ciasto ręką i odstawiamy w ciepłe miejsce w celu wyrośnięcia (ok 15 min). Gdy ciasto już wyrośnie dodajemy do niego żółtka,obydwa cukry i roztopione i schłodzone maso. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na ok 35 min. W tym czasie przygotowujemy masę serową: ziemniaki i ser przeciskamy przez praskę. Masło ucieramy z cukrem i cały czas ucierając dodajemy ser i ziemniaki. Masę wykładamy na wyrośnięte ciasto drożdżowe uprzednio wyłożone na formę wysmarowaną masłem, równomiernie rozprowadzamy. Pieczemy ok 40 min. w tem 200oC.